top of page

Alain Art

Stichter van Terra Luminosa

Verwante activiteiten bij Terra Luminosa

 

 

 

Chi- Kung

Docent: Bart Neirinckx

Op dinsdagavond, van 19.30u tot 21u

Chi-Kung ofwel de kunst van het cultiveren van energie is een zachte meditatieve manier van bewegen waarbij je de verschillende energiestromen in je lichaam leert voelen.

Chi-kung is verwant aan Tai-chi maar de nadruk ligt meer op het ontwikkelen van het zelfhelend vermogen en het ontvangen van kosmische energieeën.

In de lessenreeks zullen we de 6 basis meridiaan chi-kung bewegingen aanleren alsook aanvullende 5 elementen chi-kung oefeningen.

We maken connectie met Hemel en Aarde energie en leren daarin letterlijk te 'staan' en onze structuur te voelen. Alsook leren we terug verbinding te maken met de 5 elementen,de deugden en de kwaliteiten. Hoe we ons als mens in expressie kunnen brengen en onze zielsmissie kunnen volbrengen hangt sterk af van onze connectie met Hemel en Aarde en de 5 elementen (= onze oorsprongsenergie). 

 

De bewegingen, houdingen en torsies versterken je connectie met de externe energieën, zodat de diepere lagen binnenin jezelf terug hun oorspronkelijke trilling kunnen herkennen en voelen.

Door bewust te bewegen doorheen de blokkades, transformeren we de gestagneerde energie en ontstaat er terug ruimte en stroming.

Chi-Kung kan in alle lagen van mens zijn je gezondheid verbeteren, zowel op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

Informatie en inschrijving: 0471 43 21 39

Hatha Yoga

Docent: Geert François

Op woensdagochtend, van 09.00 u tot 10.10u

 

Ik geef les in hatha yoga, eerder een rustige vorm van yoga (www.gingeryoga.be/wat-is-hatha-yoga/), maar daarom niet minder intensief. De yogalessen van Ginger Yoga zijn zowel toegankelijk voor beginners als voor gevorderden. Ik besteed veel aandacht aan de ademhaling en een mooie rechte houding van de rug. Ik gebruik in mijn yogalessen vaak een backmitra (www.backmitra.nl), een rubberen strip waar we met onze bovenrug en nek gaan opliggen. De backmitra helpt heel goed om spanningen te verwijderen uit je nek, schouders en bovenrug. De yogales is een combinatie van vooral stretchoefeningen van je lichaam gecombineerd met enkele spierverstevigende oefeningen. Er is geen enkele verplichting om elke oefening mee te doen. Je kan altijd eens plat op je matje gaan liggen mocht een oefening te zwaar aanvoelen. Ik begin de yogales altijd met een korte meditatie waarin we onze ademhaling observeren. En ik sluit de yogales af in de Shavasana houding, de totale ontspanning. Op die manier komt zowel je lichaam als je geest tot rust.

 

Heb je zin om eens langs te komen voor een gratis proefles? Schrijf je dan even in voor een gratis proefles via mijn website http://www.gingeryoga.be en duid de locatie  Maldegem aan. Ik stuur je dan een email met alle praktische info door.  

  

Geert Francois

Lindestraat 40

9990        Kleit

 

Ginger Yoga

http://www.gingeryoga.be

facebook/Ginger Yoga

BTW / VAT : BE 0835.893.243

 

mobile Belgium : 0032/(0)494.85.70.86

skype ID : geertjefrancois
facebook ID : Geert Francois Ginger Yoga

bottom of page