top of page
Terra%20Luminosa%20f2%20-%20Copie_edited

Mannelijkheid en mannelijke seksualiteit

Pracht en praal van je toverstaf!

Een traject van 10 sessies

Facilitatie: Alain Art

Even verduidelijken...

In mijn traject als Tantra begeleider is het mij opgevallen hoe mannen er meestal alleen voor staan als het gaat om hun seksualiteit.

Naast de soms met schaamte bedekte ervaring van de erectie in de broek op jonge leeftijd, is de ontdekking van het orgasme en de ejaculatie voor velen gereduceerd tot een eenzaam en weinig bevredigend moment, zelfs tot op latere leeftijd. Vele vragen blijven onbeantwoord (voor zover zij al een ruimte gekregen hebben om gesteld te worden). 

En dan heb ik het nog niet over het zelfbeeld als man: waar sta ik als man in zo’n competitieve wereld? Ik spreek hier niet over het  professionele welslagen, wel over de perceptie van de mannelijkheid. Deze behelst niet enkel de seksualiteit maar nog meer een aantal Zijnskwaliteiten die heel typerend zijn voor de mannelijke polariteit.

 

De eenzaamheid van de man in zijn seksuele en emotionele ontwikkeling, al van in zijn familiale omgeving, en de onwetenheid vormen grotendeels de kiem voor een weinig vervullende intieme relatie. Het uit zich op allerlei manieren: door behoeftige seksuele verwachtingen in de relatie, in het verlangen naar een bevestiging van zijn mannelijkheid bij de vrouw, in het opgeven en vluchten voor de intimiteit in verslavingen allerhande (workaholic, game of Tv verslaving,  seksverslaving, alcoholic  tout court…),  en dat onder een masker van ‘Alles OK met mij ! ’.

 

Dit klinkt hard, maar de getuigenissen die ik tot nu toe mocht horen, bevestigen mij dat dit de realiteit van vele mannen is.

Het is goed te weten dat je daarmee niet alleen bent.

Wanneer je voorbij de zelfdestructieve schaamte- en schuldgevoelens gaat, ontdek je dan de mogelijkheid om tot een meer constructieve, werkelijk vreugdevolle en  voedende seksualiteit te komen, in overeenstemming met je eigenheid.

 

 

Mijn intentie is jou een traject  aan te bieden waarbinnen je op een zeer concrete, dynamische  manier jouw seksualiteit en mannelijkheid kan exploreren. Het betrekt jouw lichaam in zijn geheel, jouw seksuele energie en de emotionele ladingen.

Ik baseer mij hierbij op de leer van Tantra, Tao en Sexual grounding Therapy.

Welke benefit zou je hier uit kunnen halen?

Een gereguleerde seksuele energie. Reguleren is iets anders dan controleren (controleren impliceert ‘moeten’, ‘verbieden’, ’opgelegde keuzes’ enz). Reguleren betekent aanwakkeren wanneer verdoofd of omgekeerd, een weg vinden wanneer overactief, m.a.w.  ‘De Midden Weg’ voor jezelf traceren. Bekijk je seksuele energie als een kronkelende slang die onverstoorbaar zijn weg zoekt tussen de obstakels.

 

Een reële appreciatie voor je seksualiteit: schaamte over je seks, over je erectie, over je sperma mag plaats maken voor verwondering, plezier en dit op een rijpe, realistische, genuanceerde manier, verbonden met je hart. In een groepscontext zal je vanuit deze zelfappreciatie ook een breder zicht krijgen op wat voor jou ‘mannelijkheid’  betekent.

 

Zelf beter kiezen tussen ejaculatie, orgasme, genot zonder orgasme, surfen op de point of no return.

 

Wanneer je seksuele energie als een warme rivier in je stroomt,  hoef ik jou niet te vertellen dat je gezondheid (fysiek en psychisch) er op vooruit gaat. Wat je misschien minder zou verwachten is dat je veel creatiever kan worden.

 

Een diepe impact op je relatie. Hoe meer je jezelf letterlijk en figuurlijk in handen neemt, hoe meer je aan de slag gaat met zelfliefde, hoe meer je je zelf durft open te stellen bij de andere mannen, hoe authentieker en zelfzekerder je wordt. Als je vol bent van jezelf, hoef je jezelf niet te laten vullen.

Met een geliefde die eveneens verlangt naar een authentieke verbinding, zullen jullie meer ruimte en vreugde ervaren in jullie intieme Rijkdom. Het is uiteraard niet dé unieke sleutel maar het draagt er ongetwijfeld toe bij!

 

Uit de dualiteit treden. Het is een hele klus om seksuele energie, hartsenergie en spiritualiteit met elkaar te verbinden. Hoe meer je ze samen brengt, hoe meer een perceptie van Eenheid ontstaat (dat is het transcendente aspect van de seksualiteit).

We willen het graag ervaren bij het vrijen met onze geliefde, maar het begint met de gesplitstheid in onszelf op te heffen (niet op een mentale manier, wel vanuit de fysieke gewaarwordingen). Houd er wel rekening mee dat innerlijke Eenheid als doel opstellen een valkuil is. Jouw  weg ernaar toe is wat er echt toe doet en daarbij zijn openheid, nieuwsgierigheid, bereidheid om te leren, standvastigheid en eerlijkheid onontbeerlijk.

9.jpg

Hoe gebeurt het?

De aanpak die ik jou voorstel is recht toe rechtaan, doch zeer progressief.

Het maakt niet uit of je al dan niet enige ervaring hebt. Verwacht je aan een afwisseling van speelsheid en diepgaande delen, van zacht aanpak en intense oefeningen, van stilte en vrije geluiden.

We blijven niet in onze hoofd, we gaan stap per stap de ontmoeting met onze lijf in zijn geheel aan.

 

Het traject omvat 10 sessies (9 voormiddagen en één avond- nachtsessie), met telkens een thema. 

De sessies worden onderverdeeld in een toelichting, een of meerdere oefeningen, met al dan niet voorafgaand voorbereiding en een deelronde, waarbij ruimte is voor een individuele verdieping in groepsverband.

 

 

Sessie1 : ‘De gevangenis van de gedachten’ en ‘aan de slag met mijn emoties’

Sessie 2 : Het mannelijke lichaam

Sessie 3 : De penis en de teelballen : mijn oorsprong

Sessie4 : Zelf liefde

Sessie 5 : De  Seksuele energie

Sessie 6 : Trauma release

Sessie 7 : Klein hemelse kringloop

Sessie 8 ; Fire Danse – Valleiorgasm

 

Sessie 9 : Seksuele energie en creativiteit

 

Sessie 10 (Nacht sessie) : Seksuele energie en sjamanism

Wat verwacht ik van jou?

 

Wil je meer dan even snuiven en ben je bereid een ommezwaai te doen binnen jouw beleving van je mannelijkheid, dan is een engagement op lange termijn nodig, een traject en niet zomaar een namiddag of een weekend. Het zal zeker soms weerstand in jou opwekken maar je bent bereid om deze weerstand aan te kijken en er niet voor weg te gaan.

Als je je inschrijft, dan kom je ook effectief naar alle sessies, tenzij er uitzonderlijke omstandigheden zijn.

Praktisch

De groep is minimum 6 mannen, max.12. 

Elk sessie, een keer per maand, op zaterdagochtend van 9 tot 13u, te Maldegem, Moerhuizestraat 78.

De laatste sessie gebeurt in de namiddag en de avond.

 

Data reeks 2022-2023


1.    01/10/2022
2.    22/10/2022
3.    19/11/2022
4.    10/12/2022
5.    14/01/2023
6.   04/02/2023
7.    11/03/2023
8.   22/04/2023
9.   13/05/2023
10. 03/06/2023

 

Prijs voor de 10 sessies:

Inschrijven vóór 01/08/2022: 850€

Na 01/08 : 950€

bottom of page