Terra Luminosa, Maldegem, Flanders, Belgium 

Mobile: +32 (0) 488 62 92 08

  • Facebook Social Icon

© 2010 by C.V. Terra Luminosa - K.B.O. 0733.731.457

Proudly created by Evi Maes

Alain Art

Stichter van Terra Luminosa

Tantra Sadhana voor koppels

Herfst 2019

Van vrijdag 29/11 19u tot zondag 01/12 17u

Lente 2020

Van vrijdag 14/02 19u tot zondag 16/02 17u

Facilitatie: Katie-Akhilanda & Alain Art

Thema 

Licht op de schaduwzijde van het man- en vrouw-zijn.

Onschuld, maturiteit en creativiteit in de relatie.

In de Tantrische traditie betekent het Sanskriet woord «Sadhana» het rechte pad naar, in de kunst van liefhebben. Hiermee bedoelt men toewijding en oefening («Bakthi»), in de zin van «Zijn» i.p.v. «Doen», van laten stromen wat vastzit, van jezelf liefhebben vóór je de andere wil liefhebben.

Voor wie

Alle koppels in een intieme relatie. Je hoeft geen ervaring met Tantra te hebben om hieraan deel te nemen. Aarzel niet om vragen te stellen indien nodig (mail, gsm, intakegesprek…).

Je wenst met je geliefde een verwenweekend op een zeer aangename plek in de natuur te mogen beleven, in een kleine groep, met voldoende tijd en intimiteit voor jullie beide.

Wat mag je verwachten van dit weekend?

We kiezen ervoor om met een kleine groep te werken, maximum 5 koppels, zodat er ruimte is om dieper in te gaan op jullie vragen.

Het is voor ons belangrijk dat de ritme van het weekend en de aangebodene rituelen in een sfeer van ontspanning gebeuren zodat je dit als een verwenweekend kan beleven en toch diepte en energie in je relatie kan brengen.

 

Hieronder vind je de thema’s die verkend worden, alsook enkele oefeningen waarmee we deze thema’s kunnen exploreren. Wij kiezen ervoor geen vast programma van oefeningen of rituelen op voorhand door te geven: het aanvoelen van wat mogelijk en dienend is voor alle deelnemers, is naar onze mening belangrijker dan ten alle prijs een bepaalde ritueel te willen aanbieden.

 

  • Oefeningen gericht op het bevrijden van de ingehouden energie:

       De Vuurwave, Het berijden van de tijger/tijgerin, De wave « Breath of Love » 

 

  • Een evolutief traject op het gebied van wederzijdse waardering:

       Het eren van elkaars kwaliteiten. Het loskomen van projecties: mantra OUTO, Verankeren: oefening van de boom, Afstand nemen en uit het drama stappen via theaterspel, Uit het spel van verleiden stappen en liefde brengen in het niet-liefhebben

 

  • Hoe leven en creatie brengen in je relatie?

       Telkens de juiste afstand vinden: Ritueel Maituna, Je vitale energie opbouwen: Kundalini meditatie, Klein Hemelse Kringloop, de            Latian beweging…

 

  • Ontspanning versus opwinding 

       Taoïstische Hert-oefening, Vajrha Puja, Yoni Puja, Maha Puja

 

Al deze oefeningen, rituelen en meditaties berusten op het plezier, de vreugde en de bewustwording. Hun beoefening kan licht brengen op de schaduwplekken in jezelf of op de struikelblokken in je intieme relatie.

Indien gevraagd en in samenspraak met de groep, kan het zijn dat we jullie begeleiden in het uitdiepen en het transformeren van deze schaduwplekken tijdens de deelronden.

De begeleiding

Wij, Katie en Alain zijn een intiem koppel en begeleiden vanuit onze eigen opleidingen, talenten en professionele ervaring maar ook vanuit onze eigen samenzijn.

We engageren ons volop persoonlijk: sommige rituelen of massages worden eerst door en op onszelf getoond, in een respectvolle en serene kader.

Onze eigen pad is gekenmerkt door nieuwsgierigheid en plezier, ontspanning en respect van elkaar.

We trekken alle registers open en dit willen we graag met jullie en volgens jullie wensen tijdens dit weekend ook doen.

Praktisch:

Van vrijdag 18u tot zondag 17u

Waar: "Terra Luminosa" Moerhuizestraat 78 te 9990  Maldegem

Tweetalige workshop (Nl-F) met vertaling

Tarief:

280€ p.p. per weekend

Toeslag logement:

In tweepersoonskamer: +30€ p.p. per nacht (lakens zijn voorzien)

In de zaal: 20€ p.p. per nacht (met eigen lakens)

Je brengt je eigen badhanddoeken mee.

Campingcar & tent: is mogelijk op het terrein. Forfait voor het gebruik van de douches: 5€ per beurt.

Je mag ook thuis of elders logeren tijdens het weekend. Houd er wel rekening mee dat het programma start na het ontbijt en doorgaat na de avondmaaltijd.

Maaltijden: 

Van vrijdagavond tot en met zondagmiddag

We kiezen voor de formule « Potluck » : dit betekent dat elk koppel voor  de maaltijden een gerecht (salade, pasta, quiche, hartige dessertjes, hapjes... liefst vegetarisch) meebrengt. Dit wordt gedeeld op een gezamenlijk buffet. Na uw inschrijving zal de organisatie van de maaltijden gecoördineerd worden.

Inschrijving:

 

Wanneer u inschrijft, vragen we u de algemene voorwaarden en de ethische code vooraf te lezen.

Bij de inschrijving dien je uw instemming aan te vinken.

Je ontvangt een inschrijvingsfiche en een vertrouwelijk document.

Je inschrijving is pas geregistreerd na ontvangst van het voorschot en je volledig ingevuld en ondertekend inschrijvingsdocument.

OPGELET : We zijn van 13 tot 22 November in de Sinaï woestijn (Vision Quest) en zonder bereik. Mails en inschrijvingen  zullen pas nadien beantwoorden worden. Bedankt voor je geduld!