Tantric Vibes
VZW Polariteit - Gent
Op woensdag 16/01 - 13/02 - 13/03 - 17/04 - 08/05 - 12/06
(deur open om 19.45u) van 20 tot 21.30u
 
Facilitatie: Alain Art

Het concept

Tantric Vibes nodigt je uit om ten volle aanwezig te zijn bij jezelf en de ander, om je te verankeren en om je gedachten te laten voor wat ze zijn. Je verbindt je met je lichaamsgewaarwordingen, je brengt aandacht naar je ademhaling en je vitale energie wordt aangewakkerd.

Wanneer je je kracht en je kwetsbaarheid voelt, met vloeiendheid en gevoeligheid, voel je ook een sterk, liefdevol en soepel hart.

Het is een reis waarbij je eerst jezelf kan ontmoeten om pas dan in connectie te gaan met de andere(n) en dit op een veel dieper niveau. Het is ook een weg om op zoek te gaan naar je grenzen.

Wanneer seks, hart en spirit verbonden zijn, wanneer er respect is, kan je een andere Zijnstoestand bereiken evenals een staat van loslaten.

Jij, man of vrouw, kan jezelf hier ten volle en vrij uiten, je openen voor een meer mysterieuze wereld, waarin jouw aangeboren vrolijke, nieuwsgierige, sensuele en extatische aard er helemaal mag zijn!  

Voor wie

Je hebt Tantra nooit beoefend en je bent op zoek naar een toegankelijk workshop.

 

Je hebt al verschillende vormen van Tantra geëxploreerd, maar in groep verder beoefenen werkt voor jou voedend en ondersteunend!

Je wilt meer en op een zinvolle manier in je lichaam en je gewaarwordingen zijn en graag hierover delen.

 

Je bent op zoek naar een manier om contact met anderen te maken, waarbij je je welkom kan voelen, ongeacht wie of hoe je bent en waar je kwetsbaar, maar ook goed verankerd, mag en kan (leren) zijn.

Ben je een jonge volwassene, dan is deze workshop beslist ook voor jou! Het wordt op je vragen afgesteld en, in de mate van het mogelijke, worden de oefeningen met leeftijdsgenoten beoefend.

Je kan als single of als koppel deelnemen. Voor de koppels: jullie kiezen zelf als je met je partner of iemand anders beoefend.

Hoe verloopt zo'n avond?

Tantric Vibes heette oorspronkelijk Tantric Vibes Dance. Maar deze term is te beperkend en deze workshop biedt een bredere waaier van lichamelijke expressie: schaking, begeleide creatieve dans, actieve meditaties, spelletjes ...met daarin aandacht voor beweging, ademhaling en spontane geluiden.

Je exploreert ook verschillende vormen van emoties om meer vertrouwd hiermee te geraken.

Aanraken, aangeraakt worden en sommige vormen van massage maken deel uit van het aanbod (doch nooit naakt – geen Tantrische massage tijdens deze avonden).

Je beoefent het geheel onder begeleiding en volgens je mogelijkheden: je ontdekt jezelf en de anderen. Je wordt ondersteunt om niet langer te oordelen of te vergelijken.

Aan het einde van de sessie krijg je de kans om te delen wat je ervaren hebt: het kan met twee of meerdere, of met de hele groep gedaan worden. Ook dit doe je volgens je mogelijkheden.

De Spelregels

We geven een algemeen kader aan dat dient gerespecteerd te worden. Daarbinnen kan je echter voluit, onbeperkt en ongeremd expressie geven aan je energie. 

Te respecteren voorwaarden :

  •  Wat trek je aan ? Voel je vrij om je te kleden zoals je wilt. Zoals je je voelt.  De uitnodiging is wél om creatief te zijn. Hoe druk je jezelf via je kledij uit ? Het gaat dus niet om imponeren, opvallen, oordelen over de ander. Enkel over "jezelf zijn" binnen de ruimte die wij je bieden. En ga het spel met jezelf aan : exploreer je mannelijke en vrouwelijke polariteiten, probeer de kunst van het «doen alsof», hoe zou het zijn om vandaag gekleed als … te zijn en zodoende ongekende lagen van je persoonlijkheid te ontdekken en toe te eigenen?

  • Elke interactie met een andere getuigt van respect. Je geeft aan als je een contact niet wenst en dit wordt door de ander gehoord en gerespecteerd. Je hoeft jezelf niet te verantwoorden ; een simpel gebaar volstaat. Seksuele massage wordt niet beoefend tijdens deze avonden.

  • Seksualiteit : er zijn geen seksuele betrekkingen tijdens onze avonden. De aangegane verbindingen zijn vnl. energetisch. Lichaamscontact gebeurt steeds met wederzijdse toestemming. Je laat elkaar los als dit afgerond is (geen storend gedrag achteraf).

  • Finale deelronde : Voel je steeds vrij om al dan niet te delen, ook al moedigen we het aan om daardoor bewustzijn in je ervaring te brengen.

  • Elke deelnmer/ster hanteert zijn/haar eigen kader als norm, ook al is dit beperkter dan het algemeen kader.  Bijvoorbeeld: als we tijdens een begeleiding uitnodigen tot hand-voorarm aanrakingen en als de persoon vóór jou dit niet wenst, dan respecteer je dat.

  • Alle instructies tijdens een begeleiding zijn steeds een uitnodiging, nooit een verplichting.

Praktisch:

Locatie: 

Polariteit Vzw, Verkortingstraat 55, 9040 Gent

Zaal: De Deining

Data: 

16/01 - 13/02 - 13/03 - 17/04 - 08/05 - 12/06

Tijdstip: 

Van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Aankomst gewenst vanaf 19.45 uur.

We beginnen stipt om 20u.

Meebrengen: 

Blinddoek, kussen, fles water en eventueel reserve kleren.

Inschrijving: bij voorkeur vooraf per mail (terraluminosa@hotmail.com)

Contact GSM: 0495/22 73 62

Tarief:

15 € per persoon, contant bij de aanvang van de avond.

Studenten, werkzoekenden en mensen met financiële moelijkheden: vrij bijdrage

Inschrijving:

Terra Luminosa, Maldegem, Flanders, Belgium 

Mobile: +32 (0) 488 62 92 08

  • Facebook Social Icon

© 2010 by C.V. Terra Luminosa - K.B.O. 0733.731.457

Proudly created by Revolutionary Design