Alain Art

Stichter van Terra Luminosa

Tantrische massage 

Wij gebruiken bij voorkeur de naam “Tantrische massage”.

De term “Tantra massage” wordt vaak gebruikt voor doeleinden die geen verband houden met de geest van Tantra, lees "prostitutie".

De term "Tantrische massage” verwijst eigenlijk naar de Indische herkomst ervan en wordt oorspronkelijk genoemd en opgesplist in “Yoni Puja”, “Vajrha Puja” en “Maha Puja”. 

Het woord “Kashmiri massage” wordt eveneens en terecht in westerse landen gebruikt, maar wij spreken liever over “Tantrische massage” omdat het meer ruimte toelaat op het gebied van de toegepaste houdingen en aanrakingen.

 

Wat is een Tantrische massage?

 

Dit is een progressieve massage die het lichaam in zijn geheel omvat, met respect voor ieders grenzen.

Het betekent: het ontwaken van de zintuigen, een ontmoeting met het hele lichaam, het ontwaken van de energieën en verborgen emoties, het verhogen van de sensitiviteit, zachtheid brengen daar waar de intimiteit aangetast is geweest... een holistische reis.

 

De bijzonderheid van deze massage is dat de seksuele energie vrij gevoeld kan worden. Wanneer deze energie door het hele lichaam wordt verspreid, is ze een bron van vreugde en spirituele verruiming.

 

Is men naakt tijdens een Tantrische massage?

 

De ontvanger en de gever zijn allebei naakt, in een geest van openheid en authenticiteit. Dit wordt tijdens het voorafgaande gesprek besproken. De naaktheid kan ook in fasen geïnstalleerd worden. In die zin is de Tantrische massage een uitstekend hulpmiddel om angsten of taboes hierrond te overwinnen.

 

Zijn er seksuele akten of masturbatie tijdens een Tantrische massage?

 

Nee, het doel van deze massage is niet een seksuele daad tussen gever en ontvanger. Er is evenmin sprake is van gericht aandacht op de seksuele zones om een orgasme (met de zaadlozing bij mannen) te bereiken.

Wat dan wel ?

De Tantrische massage laat de seksuele energieën zowel bij de man als bij de vrouw in een diepe staat van ontspanning ontstaan en verdeelt ze, zodat ze een positieve rol in het hele lichaam kunnen hebben en niet enkel in de genitale zone. 

Deze beleving kan dan best als een meditatieve reis aanzien worden.

 

Mag men de gever aanraken?

 

Het is eigenlijk heel verleidelijk, als ontvanger, om terug te geven wat we ontvangen. Maar men dient eerst te leren wat overgave en vertrouwen betekenen, en in het bijzonder te leren ontvangen. 

In overgave gaan kan best moeilijk zijn en, onder voorwendsel terug te geven wat ontvangen wordt, laat men soms niet toe om werkelijk te voelen wat deze massage daadwerkelijk ontwaakt. De intentie is om een volledige sessie voor uzelf te beleven en, in die zin, wordt er gevraagd om de gever niet aan te raken.

Als je bereid bent je over te geven aan nieuwe ervaringen en in je lijf werkelijk te zakken, 

dan zal de Tantrische massage zijn ware aarde tonen, namelijk een transcendante meditatie.

Praktisch

U dient  contact op te nemen met een van de medewerksters (zie pagina "Team").

Zij zullen u zelf hun eigen praktische informatie doorgeven (locatie, verloop, duur, tarieven).

Terra Luminosa, Maldegem, Flanders, Belgium 

Mobile: +32 (0) 488 62 92 08

  • Facebook Social Icon

© 2010 by C.V. Terra Luminosa - K.B.O. 0733.731.457

Proudly created by Revolutionary Design