top of page

Alain Art

Stichter van Terra Luminosa

candles-1645551__480.jpg

Valentijn weekend

Van vrijdag 10/02 19u tot zondag 12/02 18u

bij 'Terra Luminosa ', Maldegem

55477bc48f542b7113ebd91733fde2c1.jpg

Sint-Valentijnsdag wordt sinds lang wereldwijd beschouwd als het feest van de geliefden.


Heb je zin om het hier te komen beleven en wat kan je dan verwachten?


Door ervoor te kiezen professionele, sociale en andere zaken een weekend lang te vergeten, bied je elkaar volle aandacht en aanwezigheid. Jullie vieren jullie intieme band met plezier, waarbij jullie als geliefden echt de diepte induiken.

 

Jullie leren praktijken en rituelen die jullie later gemakkelijk kunnen beoefenen en verder verkennen.
Een harmonieuze en groeiende intieme relatie integreert lichamelijke gewaarwordingen, verlangens, energie, emoties, communicatie en mentale aspecten. Heel vaak echter is één van deze relatie-onderdelen meer ontwikkeld ten koste van de andere.

 

Door een balans te bieden tussen lichaamsoefeningen en deelmomenten, kunnen de verwaarloosde aspecten binnen de relatie gerevitaliseerd worden.


Je doet deze rituelen enkel met je geliefde. Maar luisteren naar wat er in een kring vrijwillig en veilig gedeeld wordt, biedt vaak een spiegel van wat er in je eigen relatie gebeurt. Dit werkt inspirerend en verbindend. Je leert van elkaar. Samen genereer je de ‘groepswijsheid’.


Deze momenten van ontmoeting met andere koppels leiden vaak tot onverwachte vriendschappen, wat in onze individualistische samenleving een kostbaar geschenk is.

Voor wie

Voor alle geliefden: wat je hier ontdekt, staat los van je relationele keuzes.


Je leeftijd doet er niet toe: je doet de rituelen binnen je fysieke, emotionele en mentale grenzen.
 

Tantra-ervaring is niet nodig.
 

En tenslotte, een koppel is nooit perfect. Soms lijkt het op een hogesnelheidstrein, soms lijkt hij stil te staan, en soms is het alsof twee locomotieven hem trekken, elk in tegengestelde richting. Hoe uw trein op dit moment ook op reist, hij is welkom.

Wat kan je concreet verwachten?

Op vrijdag, nadat de koppels zichzelf hebben voorgesteld, leer je hoe je je fysieke en emotionele toestand kunt observeren en uiten. Terwijl het dagelijkse leven en allerhande gedachten de intieme focus kunnen ondermijnen, is zelfbewustzijn de primaire voorwaarde om verbinding te maken met de ander.

De beoefening van Tantra berust op de beweging, de ademhaling en het loslaten van ingehouden geluiden. Vaak wordt dit geassocieerd met dans, wat sommigen afschrikt.. En toch gaat het in wezen om je natuurlijke innerlijke beweging, aangedreven door je ademhaling. Wanneer het hoofd dit niet langer verhindert, ontstaat er een sensuele, vrouwelijke, meditatieve beweging.

Volgende de oorspronkelijk Tantrische leer, zal dan de vrouw de man in haar energetische flow uitnodigen, waarbij jullie hart geraakt kan worden.

We beëindigen de avond met een ontmoetingsmeditatie voor de geliefden. Het heet Sanga Buttama en het omvat 5 stadia, verbonden met de 5 elementen aarde, vuur, lucht, water en etherisch.

 

Op zaterdag, na het ontwaken van het lichaam, oefenen we de Vuurademhaling: ondersteund door je partner activeer je je energie, beginnend bij de basis, het bekken en geleidelijk aan stijgend naar je kruin. Deze energie vloeit volledig door je hele lichaam, terwijl je innerlijke obstakels tegenkomt.

Door de steun van je geliefde, word je uitgenodigd deze obstakels met je ademhaling te verwelkomen.

We eindigen deze ochtend met een deelronde: je deelt je ervaring in deze praktijken. Zo’n weekend is een echt krachtveld waarbij sommige aspecten uit jullie dagelijkse samenleven in het licht komen. Op jullie vraag en binnen een beperkte tijdslimiet kunnen we er dan verder op ingaan.

De namiddag staat in het teken van aanraking en meer bepaald van massage. Hiervoor gebruiken we de Kashmiri massage.

Het is niet de bedoeling om deze massage in al zijn details te leren kennen maar wel om jullie de basis ervan mee te geven.

Het verloop is eenvoudig en we concentreren ons meer op de  eigen posities van deze massage en hun voordelen dan op de details van elke potentiële massagehandeling. De massage heeft 5 stappen die het hele lichaam integreren.

Het wisselt heel lichte aanrakingen af met  diepte-massage. Een heel complete massage dus die leidt tot het sleutelwoord 'overgave'. De middag zal gewijd zijn aan de massage van de man.

Naaktheid is geen vereiste voor deze massage, maar is wel welkom.

Na het avondeten sluiten we de avond af met een deelronde en een lichte en leuke oefening, Ritual Play!

Op zondagochtend, na het ontwaken van het lichaam, ontvangen de vrouwen op hun beurt de Kashmiri-massage.

De middag zal gewijd zijn aan een laatste deelronde en het Maïthuna-ritueel, in een vorm die heel trouw is aan zijn oorsprong. De bedoeling hierbij is om 'de juiste afstand' te voelen en te beheersen en je wensen duidelijk uit te drukken. Het moedigt het ontwikkelen van het vermogen aan om op deze verlangens te reageren zonder toe te voegen: "Ik ken je goed, ik weet wat je leuk vindt en wat je van mij verwacht". Dit stimuleert een nieuwsgierige, open en assertieve staat, wat meer volwassenheid  in de relatie brengt.

fullsizeoutput_27f3.jpeg

Praktisch

Locatie: Terra Luminosa, Moerhuizestraat 78, 9990 Maldegem

Datum: van vrijdag 10 februari 2023 19.00 uur tot zondag 12 februari 18.00 uur

Hoofdfacilitator: Alain Art

Tarief :

Workshop: 425€ per koppel bij inschrijvingen vóór 25/01/2023, 500€ nadien

Maaltijden, verblijf, deelname energiekosten: € 390,- per koppel.

Indien alleen maaltijden (verblijf elders dan in de villa of camper), 200€ per koppel.

Er is plaats voor 5 koppels in de villa ‘Terre de Lumiére’

Taal: Nederlands

bottom of page