top of page
DSC_7327 - Copie.jpg

Tantrische Massage belevingsdag

Zaterdag 8 Juni 2024

bij 'Terra Luminosa ', Maldegem

Facilitator: Alain Art

Modellen Andy & Ineke

De Tantrische massage is een ritueel dat we sacraal mogen noemen.

Meer dan welke andere massage ook en omdat het mogelijk de meest intieme delen omvat, stelt het je in staat om in contact te komen met je innerlijke ruimtes. We raken onze emoties aan, onze trauma's die aanwezig zijn in de vorm van spanningen in de weefsels van het lichaam, maar ook onze verbinding met het Onzichtbare. Het is tevens een toegangspoort naar ons seksueel plezier.

We dienen het daarom te benaderen als een ritueel: we zetten een ruimte neer die we de Sacred Bubble noemen.

Het doorloopt 7 stappen. Het stelt ons in staat om verbinding te maken met onze innerlijke stille ruimte, om van daaruit onze partner te ontmoeten, om wat dit ritueel op een ongewenste manier zou kunnen verstoren te verwijderen, om wat dan wel dienend zou kunnen zijn erin uit te nodigen, om ons lichaam energetisch te wekken en uiteindelijk om te delen wat echt relevant in deze massage zal zijn (onze grenzen, onze verlangens,...).

Zo geïnstalleerd in onze bubbel, zijn we echt klaar voor elkaar (wat er bij de anderen gebeurt, gaat ons niet meer aan, we kijken niet en we luisteren niet naar wat zich daar afspeelt).

Zo kan een buitengewone reis beginnen!

De ene is de masseur, de andere is de gemasseerde. Deze rollen zijn duidelijk: dit betekent dat wanneer ik gemasseerd word, de ander geheel tot mijn dienst staat. Niet als een braaf soldaatje, maar als een empathisch persoon, bereid om mezelf intiem te helpen ontdekken. Het is als het ware 'unidirectioneel', in tegenstelling tot de uitwisseling van energie die we ervaren in de kunst van ‘Making Love’.

Tijdens deze dag zullen we telkens 2 massages exploreren: iedereen wordt gemasseerd en zal masseren.

Het is de bedoeling dat wat ervaren en gevoeld wordt, prevaleert boven wat technisch geleerd wordt.

Je wordt op een eenvoudige manier op basis van tantrische massage geleid en deze eenvoud laat je toe vooral in het gevoel te zijn, zowel als masseur als gemasseerde.

Om het op een vloeiende manier te laten gebeuren, verkennen we deze massage in spiegel: je praktiseert het terwijl we het je laten zien, met duidelijke en korte aanwijzingen. Dit gebeurt langzaam zodat de masseur zonder spanning kan volgen en de gemasseerde diep kan voelen.

Het vindt plaats op de grond, maar kan ook op een massagetafel.

Voor wie?

Als je alleenstaande bent, is een ervaring met Tantra nodig (Tribal Tantra, Tantra traject, mannen- of vrouwengroepen,...).

Tantrische massage vergt een grote openheid van je hart en het vermogen om oordelen en angsten ten opzichte van de ander te kunnen waarnemen en verwelkomen. Als je je alleen inschrijft, weet je niet of je in een gemengd paar zit of niet (M/V; V/V; M/M). Het masseren van een vreemde, het aanraken van iemand van hetzelfde geslacht kunnen afkeer, vooropgezette ideeën over seksuele geaardheid, angst over grenzenoverschrijdingen aanwakkeren. Een Tantrische massage verreist een bewustzijn en ervaring over het verschil tussen geven en nemen, ontvangen en teruggeven. Je comfortabel voelen met deze thema's kan alleen door een voorafgaande Tantra traject.

Het is een conditio sine qua non voor elke deelnemer en deelneemster en het vormt tevens een basis van veiligheidsgevoel voor iedereen.

 

We stellen deze voorwaarde niet voor koppels (intiem koppel of vrienden) die enkel met hun partner de massage willen uitwisselen.

Het programma

Aankomst ter plaatse tussen 9.30 en 10 uur.

Uitleg, ontwaken van het lichaam, partnerkeuze, installatie, bubbel: 10.00 -11.00u

Masseren 11.00-13.00 u

Integratie 13.00-13.15 u

Rust & maaltijd 13.15-14.30 u

Bubbel 14.30-13.45 u

Masseren 13.45-15.45 u

Integratie 15.45-16.00 u

Delen 16.00-17.00 u

Praktisch

Mee te brengen:

U dient uw lunch & drank mee te brengen.

Alle massagebenodigdheden zijn aanwezig (olie, olieopwarmer, futon, futonbeschermers).

Je brengt 2 grote badhanddoeken per persoon mee (plus eventueel handdoeken om olie van het lichaam te verwijderen na de massage), een pareo of sarong, een kussen voor het hoofd , kussens om comfortabel op de grond te zitten en alles wat je jou hierbij helpt (evt. massage tafel).

Data:

Zaterdag 8 Juni 2024

Iinschrijven kan tot ten laatste 1 week vóór de workshop.

Minimum aantal deelnemers: 6

Maximaal aantal deelnemers: 14

 

De deelnemers ontvangen een week vóór aanvang van de workshop een bevestiging e-mail (bij onvoldoende deelnemers wordt de aanbetaling teruggestort).

bottom of page