top of page

Alain Art

Stichter van Terra Luminosa

DSC_0287.JPG
_edited.jpg

Alain Art

Ik ben geboren op 8 maart 1962 in de Duitse regio (Eupen), ben opgegroeid aan de poort van de Ardennen, niet ver van Luik en woon sinds de jaren 80 in Vlaanderen.

Ik ben de vader van twee jongvolwassenen, Thomas (° 1995) en Eva (° 1998), die ik samen met hun moeder, hoewel gescheiden, in een zeer mooie harmonie in hun volwassen leven begeleid. Ze zijn zonder twijfel een van de meest intense katalysatoren van mijn persoonlijke transformatie.

Mijn reis naar meer bewustwording begon pas in 1991 met mijn vraag naar een manier om te ontsnappen aan mijn angsten voor verlatenheid en verraad in een intieme relatie. Het was maar het topje van een iceberg vol negatieve overtuigingen en gebrek aan zelfliefde.

Sindsdien heb ik zowel de langdurige relaties als het langdurig vrijgezel-zijn mogen ervaren.

Mijn levenspad heeft mij ook een heel bijzonder aspect van de intimiteit laten ervaren, door, samen met een geliefde, het bewuste en trage afscheid nemen van haar leven: ik leerde op een heel reëel, maar ook heel mooi, ontroerend, en soms magisch manier wat het betekent om in het huidige moment te leven. Een ware hartopener voor mij! 

Nu, 30 jaren later, kijk ik met een glimlach naar dit verleden omdat ik precies het tegenovergestelde heb gevonden van wat ik oorspronkelijk zocht, het controleren, het beheersen!

Deze lange zoektocht is een haast constante zelfreflectie over mijn persoonlijke en professionele ervaring als Tantra coach.

 

Tijdens deze periode heb ik de begeleiding van heel wat gids en leraren mogen ontvangen. Naast mannengroepen, 5 ritmes dance, creatieve danse, sjamanism,... zijn de Tantra Skydancing Instituut en de Sexual Grounding Therapy de twee belangrijkste voedingsbodems van mijn begeleiding.​

 

In 2010 creëerde ik Terra Luminosa en heb sindien talloze workshops begeleid.

Ik werk met verschillende geengageerde vrouwen: hun inzichten en inbreng vanuit hun eigen vrouwelijke aanvoelen zijn essentieel in dit werk.​

bottom of page