Alain Art

Stichter van Terra Luminosa

DSC_0372 - Copie.JPG

Alain Art

Wat mij inspireert

 

Ik ben geboren op 8 maart 1962 in de Duitse regio (Eupen), ben opgegroeid aan de poort van de Ardennen, niet ver van Luik en woon sinds de jaren 80 in Vlaanderen.

Ik ben de vader van twee jongvolwassenen, Thomas (° 1995) en Eva (° 1998), die ik samen met hun moeder, hoewel gescheiden, in een zeer mooie harmonie in hun volwassen leven begeleid. Ze zijn zonder twijfel een van de meest intense katalysatoren van mijn persoonlijke transformatie.

Mijn reis naar meer bewustwording begon pas in 1991 met mijn vraag naar een manier om te ontsnappen aan mijn angst voor scheiding in een intieme relatie.

Sindsdien heb ik zowel de langdurige relaties als het langdurig vrijgezel-zijn mogen ervaren.

Mijn levenspad heeft mij ook een heel bijzonder aspect van de intimiteit laten ervaren, door, samen met een geliefde, het bewuste en trage afscheid nemen van haar leven: ik leerde op een heel reële, maar ook heel mooi, ontroerend, en soms magisch manier wat het betekent om in het huidige moment te leven. Een ware hartopener voor mij! 

Parallel aan mijn dagelijkse leven, deed mijn Tantra ontdekkingstocht mij reizen tussen verwondering en verbijstering,

tussen momenten van volheid en het verlangen om er nooit meer terug te komen, tussen het 'Ja, nu weet ik' en 'maar wat is dat hier voor iets !? ".

Nu, 30 jaren later, kijk ik met een glimlach naar dit verleden omdat ik precies het tegenovergestelde heb gevonden van wat ik oorspronkelijk zocht, het controleren, het beheersen!

Beetje bij beetje bracht deze zoektocht me verder, dieper, waar mijn duisternis en mijn licht elkaar ontmoeten, waar mijn angsten worden geaccepteerd en verwelkomd, waar mijn vragen stil worden.

 

In 2010 creëerde ik Terra Luminosa en in deze missie / passie observeer ik nu hoe ik daarin geëvolueerd ben.

Sinds 2020 bied ik niet langer individuele sessies aan, maar enkel wat me echt energie geeft, wat me volledig voedt, wat me een onvergelijkbaar innerlijk plezier geeft en wat het beste in lijn is met mijn kwaliteiten en talenten: het begeleiden van groepen, meestal met competente vrouwen die ik ook graag ondersteun in hun eigen professionele aanpak. Dit benadrukt onze verschillen, maar opent ook mijn ogen voor mijn eigen tekortkomingen.

 In deze groepen ben ik dan diep ontroerd en dankbaar als we genoeg vertrouwen wekken zodat man of vrouw de moed vindt om de wonden van hun hart en seks te onthullen, te verwelkomen en dan los te laten.

Ik voel me verwonderd als mannen in contact komen met hun Zonne-energie, stralend en alomvattend, als vrouwen zich verbinden met hun Aardse energie, gekleurd, bewegend, onvoorspelbaar, bron van leven en creatief.

Mijn hart is gekalmeerd als de seksen zich verzoenen, als de rivaliteit broederschap en zusterschap wordt, als de verschillen een bron van vreugde en waardering worden.
Ik ervaar nederigheid wanneer, na intens beleefd lijfelijke exploraties, mannen en vrouwen vanuit hun wijsheid met elkaar beginnen te praten. Dan voelt het alsof mijn taak volbracht is. 

Naast deze activiteit oefen ik nog steeds met veel passie het beroep van dierenarts uit.

Opleidingen

 

Vanaf 1991: workshops van Sacrale Dans en Dans van de 5 ritmes.

Vanaf 1995 workshops onder leiding van Deva Utsa, leerling van Osho (Zonnemaanhuis, Sijsele): Yoga-dans, meditatieworkshops, mannengroepen, zomerweken, sweetlodges, Tantra workshops.

Inwijding in Feng Shui, kinesiologie, yoga, familieopstellingen.

Zweetlodges en sjamanisme workshops (Agape).

2008 Training hoofd-nek-schoudermassage bij Syntra West.

2009-2010 Individuele professionele training gedurende twee jaar in Tantrische massage.

2010-2012 Gecertificeerde opleiding aan het Tantra Skydancing Instituut (Montpellier) onder begeleiding van Jelle Bode, Margot Anand, Marie Jesu Sandoval, Vasanti, Laurence Heitzmann en Laurent Lacoste: "Skydancer" en vervolgens "Advanced Skydancer"

 

2011 Eenjarige opleiding in lichaamsgerichte psychotherapie (Philippe Wyckmans, Brussel).

 

2017-2020: Gecertificeerde traject Sexual Grounding Therapy en France

Reeds gefaciliteerd

 

2006-2007: meditatieve wandelingen (La Verna)

Sinds 2010 :

Workshops tantrische massage (“Sacred Touch”) in Maldegem, Brussel en Gent

Tantra-avonden, in co-animatie met Anna-Maria Mergaert ("Floweringlove") in Brugge, daarna alleen in Gent en Brugge

Tantra Tribal: Tantra-traject van 6 weekenden, in Frankrijk en België, sinds 2010 jaarlijks gefaciliteerd in samenwerking met verschillende vrouwelijke begeleidsters.

Tantra-zomerweken in Frankrijk en België ("Terug naar de bron")

Sinds 2014: workshops Tantra Sadhana voor geliefden

Sinds 2016: Tantra-sjamanisme-creativiteit themadagen en workshops in warm water (Aqua Flow Massage)

Sinds 2017: Reizen in de Sinaï-woestijn (Vision Quest-Love Quest)