top of page

Alain Art

Stichter van Terra Luminosa

DSC_0287.JPG
_edited.jpg

Alain Art

Ik ben geboren op 8 maart 1962 in de Duitse regio (Eupen), ben opgegroeid aan de poort van de Ardennen, niet ver van Luik en woon sinds de jaren 80 in Vlaanderen.

Ik ben de vader van twee jongvolwassenen, Thomas (° 1995) en Eva (° 1998), die ik samen met hun moeder, hoewel gescheiden, in een zeer mooie harmonie in hun volwassen leven begeleid. Ze zijn zonder twijfel een van de meest intense katalysatoren van mijn persoonlijke transformatie.

Mijn reis naar meer bewustwording begon pas in 1991 met mijn vraag naar een manier om te ontsnappen aan mijn angsten voor verlatenheid en verraad in een intieme relatie. Het was maar het topje van een iceberg vol negatieve overtuigingen en gebrek aan zelfliefde.

Sindsdien heb ik zowel de langdurige relaties als het langdurig vrijgezel-zijn mogen ervaren.

Mijn levenspad heeft mij ook een heel bijzonder aspect van de intimiteit laten ervaren, door, samen met een geliefde, het bewuste en trage afscheid nemen van haar leven: ik leerde op een heel reëel, maar ook heel mooi, ontroerend, en soms magisch manier wat het betekent om in het huidige moment te leven. Een ware hartopener voor mij! 

Nu, 30 jaren later, kijk ik met een glimlach naar dit verleden omdat ik precies het tegenovergestelde heb gevonden van wat ik oorspronkelijk zocht, het controleren, het beheersen!

Deze lange zoektocht is een haast constante zelfreflectie over mijn persoonlijke en professionele ervaring als Tantra coach. Tijdens deze periode heb ik de begeleiding van heel wat gids en leraren mogen ontvangen. De Tantra Skydancing Instituut en de Sexual Grounding Therapy zijn er de belangrijkste pijlers van, alsook de voedingsbodem van mijn werk.​

 

In 2010 creëerde ik Terra Luminosa.

Werken als complementaire duo met Kathleen maakt deel uit van mijn intentie om de waarden van Tantra te belichamen. Het benadrukt onze verschillen, maar opent ook mijn ogen voor mijn eigen tekortkomingen.

Naast deze activiteit oefen ik nog steeds met veel passie het beroep van dierenarts uit.

Kathleen 2.jpg

Kathleen Wijnen

 

Het zal een 15 tal jaar geleden zijn dat ik zelf mijn allereerste Tao Tantra massage ontving. 
Hetgeen ik wist over Tantra haalde ik uit de boeken van Osho, en het intrigeerde mij.
Mijn immer nieuwsgierige aard heeft me de drempel doen nemen om me te laten masseren, in al mijn zachte huidplooien, door een man die ik niet kende maar wiens wijze woorden een levenshouding uitstraalden die me vertrouwen en veiligheid bood.
Pas nà deze sessie besefte ik hoe diep ik was geraakt toen tranen over mijn wangen rolden.
Ik voelde een diep gemis en verlangen, en tegelijk ervaarde ik ruimte en vervulling. Er was geluk, zelfliefde, erkenning, ontspanning, en ook verwarring en zelfs schaamte. Maar het mocht er allemaal zijn, ik voelde me ondanks alles wat het los weekte completer dan ooit. Ik ontwaarde in dit alles een veld van mogelijkheden een manier om rechtstreeks in contact te komen met dat wat er leefde in mij voorbij mijn concrete ervaringen.

Zo is tantra een constante in mijn leven geworden en gebleven. 

Een weg die me diepgang én ontzag voor diezelfde diepte heeft gebracht.
Stap voor stap kon ik mezelf toestaan om de deur een beetje breder te openen, verder te kijken en te groeien door te durven kijken binnenin elke weerstand, angst of schaamte die ik daar tegen kwam.
Het heeft me geleerd om trouw te zijn aan mezelf en me in contact gebracht me mijn waarheid.
Toen ik ontdekte hoe vloeibaar en adaptief diezelfde waarheid in wezen is, was het alsof er een veld van oneindige mogelijkheden werd geschapen. En dat, zoals mijn vader zaliger zei  "Het leven beperkt is in duur, maar niet in diepgang."

De mogelijkheid om jullie deelgenoot te maken van deze indruk-wekkende reis, stemt me verheugd.
Ik voel me gezegend om o.a. de waarde-volle Tao Tantra massage zoals ik ze leerde van mijn leraar en mentor Luc Escot aan jullie  aan te leren of in individuele sessie te geven. Moge ze ook voor jullie de betekenis krijgen die ze verdient.

bottom of page