Alain Art

Stichter van Terra Luminosa

Tribal Tantra 2021- 2022

Een ontmoeting met de Sensuele, Seksuele en Sacrale Energie.

Thema 

Dit groei-jaar gaat in de kern over “Jezelf bevrijden, Seksueel bewustzijn, Transformatie, Groeien in verbinding en aanwezig Zijn, Zelfacceptatie, Openen van je hart…”

Het is een uitnodiging om: je intimiteit en seksualiteit vanuit haar diepste potentie te gaan exploreren, je hoofd te leren buigen voor je Lichaam, te ‘Zijn’ bij wat ontstaat, je doelgerichtheid los te laten.

Het groei-jaar bevat 6 weekends die progressief zijn opgebouwd en verspreid over een 7-tal maanden: van oktober 2021 tot mei 2022.

Voor wie

Zowel singles als koppels zijn van harte welkom. 

Een voorafgaande ervaring met Tantra is niet nodig indien je vanaf het eerste weekend deelneemt. Vanaf het derde weekend gaan we verder met een vaste groep en/of met mensen die al voldoende ervaringen hebben opgebouwd.

Wanneer het wilde in de man en de vrouw wakker en gereguleerd is,
wanneer de nieuwsgierigheid vrijgelaten wordt,
dan kan een echte, helende en vreugdevolle intimiteit ontstaan.

Wat kun je verwachten van dit traject?

  • We begeleiden vanuit “een uitnodiging aanbieden tot...” Waarbij we zorgzaam en respectvol (niet bemoederend) omgaan met jouw grenzen, eigen tempo, obstakels ed. niets hoeft. Er is ruimte voor dat wat zich AANDIENT. Zelf steun durven vragen en ontvangen is een belangrijk onderdeel van dit groei-jaar. Het voedt o.a. je emotionele en seksuele rijpheid.

  • Een verhoogde zelfacceptatie en gezonde seksuele assertiviteit. Waardering en liefde voor jezelf vormen het fundament voor een gezonde relatie met jezelf en de ander. We gaan o.a. aan de slag met spiegel werk: jezelf en je lichaam zien, voelen, ontdekken, aanraken, het verkennen en herkennen van je grenzen en verlangens en deze leren respecteren en uitdrukken. Het kind in jezelf op een speelse wijze helemaal verwelkomen en omarmen.

 

  • Meer veiligheidsgevoel ook wanneer je je hart opent. We leven vaak met de illusie dat ‘ons veilig voelen’ van buitenaf komt. Eens je bewust wordt dat ‘veiligheid’ ontstaat door je eigen verantwoordelijkheid op te nemen, dan kan er zich een nieuwe realiteit aandienen met vaak een bevrijd gevoel. Door het observeren van je oordelen, reacties, overtuigingen, defensieve gedragingen krijg je inzicht in je overlevingsmechanisme en de mogelijkheid om dit te transformeren naar een meer open houding. Dit vormt het fundament om te kunnen groeien in verbinding, openheid en kwetsbaarheid.

  • Het aanwakkeren en voluit durven leven van je vrouwelijk en mannelijk potentie. Jouw levensenergie is onafscheidelijk verbonden met het aanwakkeren van je seksuele stroom en de harmonie tussen deze twee polariteiten die we elk in ons dragen. Man-zijn of Vrouw-zijn is vaak een frustrerende kopzorg met als gevolg het imiteren en opgeven van je eigen potentiële kracht die noch vrouw of man dient. De leidraad tijdens dit groei-jaar is je mannelijke en vrouwelijke potentie voluit leven, voelen, vitaliseren op jouw unieke manier en eigen tempo.

  • Een heling van de mannelijke en vrouwelijke intimiteit. Elk van ons, zonder uitzondering, draagt kwetsuren in zich. Ongeacht de aard ervan, vragen deze kwetsuren om bestaansrecht. Deze durven zien, ernaar luisteren, in het NU brengen los van het verhaal, ze in het lichaam leren voelen en erin ademen... biedt een “direct-in-contact-Zijnde” ervaring. Waarbij je lichaamswijsheid wordt aangewakkerd van waaruit inzichten, antwoorden en blijvende transformatie kunnen ontstaan. Dit vraagt een gepaste progressiviteit welke de basis vormt van het “Tribal Tantra” groei-jaar. 

De weekends:

1/ Erotische onschuld

8-9-10 Oktober 2021

 

Maak opnieuw contact met de dansende vreugde van het kind in jou. Door het spel, het aanwakkeren van je zintuigen, proef het grote plezier van Zijn.

Thema: erotische onschuld en mijn lichaam ontdekken en liefhebben

2/ Tantrika

3-4-5 December 2021

Inwijdende vrouw, Tantrische minnaar : vind het vertrouwen in jezelf en maak contact met je creatieve power, met je seksuele kracht.

Thema: verlangens en polariteit man/vrouw 

3/ Alchemie van water en vuur

4-5-6 Februari 2022

Thema: de Tantrische massage

en het begrip

« grenzen overschrijdingen»

4/ De Magie van

'de Man' in overgave

11-12-13 Maart 2022

zie hieronder

5/ De Magie van 

'de Vrouw' in overgave

22-23-24 April 2022

zie hieronder 

6/ De Inner weg

27-28-29 Mei 2022

Thema : Liefde voor jezelf en

De Yin poort

"De Magie van overgave" bestaat uit twee aanéén gekoppelde weekends: tijdens het eerste weekend zal de man in de ontvankelijkheid gaan, en de vrouw in haar gevende pool zijn. 

Tijdens het tweede weekend worden deze rollen omgedraaid.

De twee weekends staan in teken van ‘de Ode’ aan het water, aan het vloeien,… zowel voor de man als voor de vrouw.

Het is een uitnodiging om het droge pad van het ‘moeten’, het ‘presteren’, van de ‘niet-seksualiteit’ te verlaten. 

“Een heel weekend, dit is lang!” Dan is er juist veel te ontdekken: durven ontvangen zonder terug te geven, durven vragen, durven loslaten. En omgekeerd, hoe geven zonder te nemen, hoe geven zonder leeg te lopen en zorgzaam te blijven voor jezelf,…

Dit is een zelden aangereikte kans, ga voor de challenge!

Getuigenissen

Tantra Tribal 4.jpg

In de loop van het eerste weekend stond ik geconfronteerd met al mijn gesloten deuren, die ik tot nu toe niet durfde te openen uit angst dat de daarachter diepzittend pijn en opgelopen kwetsuren naar boven zouden kunnen komen.


Hierbij voelde ik zo veel verdriet en moedeloosheid dat ik voor een langere tijd alleen maar kon wenen, opgevangen en verwelkomd worden door het liefdevolle tribal- team en door de warmte van een mooie groep.


In de volgende weekenden mocht ik voor de eerste keer in mijn leven, zelfliefde en -acceptatie ervaren dankzij de tools die mij in verschillende structuren, rituelen, meditaties en anderen aangereikt werden.
Vandaag sta ik in mijn leven helemaal veranderd, met vertrouwen in mezelf, in diepe verbondenheid, ik slaag erin het leven te omarmen met alles wat er is, vanuit een diep voelende liefde en een open hart.
Authentiek mogen zijn geeft mij een ongelofelijk mooi gevoel van vrijheid en geluk op dit moment. 
Ik ben ontzettend dankbaar hiervoor en merk dat ik deze verandering in mijn dagelijks leven inbreng met meer aandacht, balans en harmonie.

Susanne

Praktisch

Intakegesprek

​Je hebt interesse en wilt meer weten? Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek (locatie Maldegem of Gent). Je voorzie ongeveer 1u.

We werken niet met online intake gesprekken.

Locatie en tijdstip van de weekends

Elk weekend start om 19u en eindigt op zondag 17u-18u. Tenzij uitzonderlijk reden ben je verwacht van de vrijdag avond tot en met de zondagavond.

Waar: Koningsteen, te Kapelle op-den Bos, nabij Mechelen (20’ rijden van Brussel). 

Tweetalige workshop (Nl-F) met vertaling

Bijdrage voor de workshop

Inschrijving vóór 01/08 voor het hele traject                250€ per weekend

Inschrijving na 01/08 voor het hele traject                   300€ per weekend 

Inschrijving voor een deel van het traject                     350€ per weekend

Inschrijving met één of meerdere personen                korting van 10% per persoon op de hierboven vermelde prijzen

Je neemt opnieuw deel aan een weekend                  235€ per weekend  

Je neemt opnieuw deel aan het hele traject               200€ per weekend

Inschrijving voor een deel van het traject kan enkel voor opeenvolgende weekends vanaf het begin; je kan niet aansluiten, of heraansluiten tijdens de reeks.

Bijdrage voor het verblijf

195€ per weekend (Maaltijden, hapjes en dranken tijdens de pauzes, kamer en deelname huurkost van de zaal)

NB de maaltijden zijn voorzien van zaterdagochtend tot zondagmiddag. Er is geen maaltijd voorzien op vrijdagavond (kan apart besteld worden voor vroegkomers)

Op basis van tweepersoonskamers (lakens en badhanddoeken zijn voorzien).

Individuele kamer mits toeslag (+40€ voor de 2 nachten) en in functie van de beschikbaarheid.

Wij zorgen voor de reservatie van uw kamer.

 

Bijkomend informatie

Bij aanvraag van uw inschrijving ontvangt u een mail met een inschrijvingsfiche en een vertrouwelijk individueel informatiedocument per post terug te sturen.

Na elke weekend ontvang je per mail een feedback-document waarin je al je commentaren aangaande de locatie, de begeleiding en de inhoud kan neerzetten.

Inschrijving:

 

Wanneer je inschrijft, vragen we je de algemene voorwaarden en de ethische code vooraf te lezen.

Bij de inschrijving dient je je instemming aan te vinken.

Je inschrijving is pas geregistreerd na ontvangst van je voorschot en je volledig ingevuld en ondertekend inschrijvingsdocument.